Cibulková po výhre v derby: "Nečakala som, že Magda zápas skrečuje"

11.03.2012 Celý región

Indian Wells 11. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 4,546 milióna USD), keď jej krajanka Magdaléna Rybáriková zápas 2. kola skrečovala za stavu 1:2 v prvom sete pre žalúdočné problémy.

"Mám trhlinu v triesle, navyše celú noc som vracala a trápili ma žalúdočné problémy. Pred začiatkom zápasu som mala teplotu. Nazbieralo sa toho veľa, preto som po 17 minútach musela duel proti Dominike skrečovať," povedala pre TASR krátko po skončení stretnutia Rybáriková, ktorá vo vzájomnej bilancii prehráva so slovenskou jednotkou 0:3. V tomto roku s ňou ťahala za kratší koniec na grandslamovom Australian Open v Melbourne, vlani na turnaji v Tokiu.

Cibulková pred zápasom nevedela, že Rybáriková má zdravotné problémy. "Za stavu 2:1 požiadala Magda o pomoc fyzioterapeuta a následne zápas skrečovala. Prekvapilo ma to. Nečakala som, že zápas bude mať taký rýchly koniec. Pre mňa to bol prvý duel od zranenia zadného stehenného svalu a pozitívom je, že som si ušetrila sily na ďalšie kolo. Musím si zaklopať, necítila som dnes žiadne bolesti a dúfam, že to tak aj zostane," povedala Cibulková, ktorá sa v 3. kole ako nasadená šestnástka stretne s Taliankou Robertou Vinciovou.

S turnajovou dvadsaťjednotkou má zatiaľ priaznivú bilanciu 2:1. Na turnajoch v Monterrey a Brisbane ju na tvrdom povrchu zdolala v dvoch setoch, na tráve v Hertogenboschi bola úspešná Talianka. "Robertu veľmi dobre poznám, má nepríjemný slajzovaný bekhend. Ak však budem hrať môj útočný, agresívny tenis, verím, že uspejem," dodala zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana, ktorá má v Indian Wells už teraz istú prémiu 21.291 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 2:1 - skreč
 

Vyberte región